sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Lammaskatras

Nythän tässä on jo viikon sisään tapahtunut paljon juttuja. Meille tuli yhtäkkiä 3 uutta pikkipäkäpäätä ja äiti on alkanut puhumaan TANSKAA! Tai siltä se ainakin kuulostaa, kun se juttelee lampaiden kanssa... " mäae mäae...mäae mäae". Mikähän sille on tullut, ja ymmärtääkö ne lampaat edes sitä. . Ja onko sillä yhellä  tikku jossain, vai miksi se äiti huutaa että " tikku tikku tiii-iii, tikku,tiii". . . Se on ihan hassu :D Kai se on joku äidin ja pökäleiden salakieli?

Niin ja sitten pässinpökäle lähti virheämmille nummille, kun se halusi tehdä vähän liiankin paljon tuttavuutta uusien pikkukarittojen kanssa. No, eipä tartte ennää sen kanssa tapella... Sen tilalle tulikin sitten pikku-uuhi Rusina, joka onkin melekonen tuittupää. Siellä se jo sorkkaa paiskoo maahan, jos mie alan ihan härskiksi. (mitä mie en tietenkään koskaan ole)

Joo ja MIE, minä se sitten sytyin lammashommiin ihan eriinmalliin! Kyllä kuule lauma liikkuu ja lähtee komiasti koparat kopsuen äitiä kohti, kun mie poika niin päätän... Ja mie päätän Niin no joo, okei välillä mulla on vähä vaikeuksia tehdä niinku äiti haluaa, mutta jos mie ite saan päättää niin kyllä mie ne lampaat aina äidille tuon ja kerään kaikki mattimyöhäisetkin mukaan. Että en mie ihan turhake ole, mutta mulla on välillä vähän liikaa vauhtia. En tiiä, mutta äiti se aina minua toruu, kun menen liian lujaa, mutta MITEN MUUTENKAA saan karkulaiset kiinni??  Täh? En mie käsitä? Joskus vaan pittää juosta vähän vielä lujempaa, että pääsee karkulaisen eteen ja pyssäyttettyä sen. En mie aina ihan turhaan juokse, mutta hitto kun on niin herkkiä nuo uudet karittat. Hitto ne on niiin vilkkaita liikkeissänsä!  Mutta aina mie saan sen lauman uudestaan kasattua, vaikka se joskus vähän leviää. Eikä ne onneksi ole moksiskaan, vaikka välillä tulee liikaa vauhtia. Äidin sylistä  ne näyttää turvaa joskus hakevan ja äskenkin se äiti niitten sorkkien kimpussa oli. On ne melekosia pikkukarittoja; Rusina, Pulla ja Pitko. Hassut nimet keksinyt niille. :)

Äiti on mulle tosi tärkeä edelleen ja nytkin mie ajattelin laittaa sen jalkoihin nukkumaan. Siinä se on paras paikka olla. Ja käytiin me äsken vähä jängällä kävelemässä yhessä. Kiva kun ei tarttennu ottaa ressiä työnteosta eikä muusta :) Ihan vaan käveltiin äitin kanssa. On niin monesti nyt pyöräilty, että kiva välillä vaan käveleskellä.
Lisää kuvateksti





Topopässi, Tilkku, ja Täkki + pikkukarittat Rusina, Pulla ja Pitko ja Rakan perä! :D





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti