torstai 9. huhtikuuta 2015

Hoplaa!

Kyllä se vain on niin, että koiralle pitää joskus keksiä tekemistä. Valitettavasti Rakka on sen verran aivomyyrä, että sitä pitää välillä vähän haastaa. Joskus pitää tehdä niitä "ei niin mukavia" odottamista ja kärsivällisyyttä vaativia tehtäviä. Olen huomannut tämän pikku rökäleenn olevan joskus aikamoinen kelmi, kun se röyhkeästi yrittää jujuttaa emäntää tietyissä tilanteissa. . . . 

No, olen miettinyt pääni puhki miten saisin Rakan tekemään niinkin typerän tempun kuin "kerjääminen", eli lyhyesti kuvattuna: koira istuallaan ja molemmat etujalat ilmassa yhtäaikaa. Tämä kehittää kuulemma selkälihaksia ja muutenkin tekee hyvää koordinaatiolle ym. ja temppuahan voi kehittää vielä haastavammaksi, kun ensin oppii perusasennon. En ole kuitenkaan viitsinyt väkisin yrittää tätä temppua Rakalle opettaa, mutta sattumalta ollaan opittu polvenpäälle hyppääminen, ylävitonen ja ympyrän tekeminen (kiertää siis itsensä ympäri ihan kävellen, ei kierien) Eli opitut temput ei olleet yhtään sinnepäinkään, kun kerjäämistä piti harjoitella!

Hoplaa, poika tarjosi kerjäämistä ihan itse oma-aloitteisesti tänään! Heti tartuin tilaisuuteen ja aloin vahvistaa Rakan tarjoamaa temppua. Parin päivän tauon jälkeen Rakka varmaan tekee tempun niinkuin se olisi osannnut sen jo syntyessään. Nyt on temppu hyvin saatu ajettua Rakalle päähän, joten ei tarvitse enää miettiä miten tämän kerjäämisen pojalle opettaisin. Rakka teki tempun ihan itse! Taikasana on HOPLAA! Vaikka se kuulostaa samalta kuin HOPPAA, niin käsimerkki on kuitenkin erilainen, joten ei Rakka sekoita näitä kahta temppua. Nokkela poika (vähän tyhmempi emäntä.. ;)  )





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti