sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Popperolla on ihan kiva olla

Meillä ruukataan sanoa, että mennään kopperolle tai popperolle, kun pittää viiä penikat tarhaan.  Sulolla on sellainen 4x4 m mitoiltaan oleva oma yksiö, jossa on tilava eristetty, lämmittimellä ja reilulla rutirex kuivikkeella varustettu koppero. Siellä se mielellään pötköttelee. Monesti se myös kuikuilee kopinreijästä pihalle ja tsiikaa, joko olisi kotiväki  tulossa kotia. Rakalle on siinä vieressä sitten vähän pienempi 3x4 mitoiltaan oleva yksiö, mutta koppi vielä puuttuu. Ehti talvi tulla ennen kuin ehdittiin kopin rakentamiseen paneutua. 

Nyt on viimepäivinä saaneet pojat temuta samassa tarhassa ihan kahestaan ja hyvinhän pojat siellä keskenään pärjäävät. Alun hästäysleikkien jälkeen on Sulo sitten monesti painunut pehkuihin (kirjaimellisesti) ja Rakka pööpöilee tyytyväisenä kopperon ulkopuolella ja pitää vahtia ettei pihaan pääse kukaan varoittamatta. 

Kopperolle mennään ihan mielellään. Rakka kävelee suoraan tarhan oven eteen ja käpyttelee sisälle, kun ovi aukaistaan. Se viihtyy oikein hyvin viileässä ulkoilmassa. Sulo joskus vähän hidastelee kopille mentäessä, kun ei sitä nyt joka välissä jaksaisi siellä yksin olla! Mutta Sulo hei, kuulepas kultapieni isin silkkikorva, sie saat viettää meijjän kanssa suurimman osan ajasta. Eikä kaikilla ajokoirilla ole edes lämmitettyä tai edes eristettyä koppia, eikä ne välttämättä pääse jokapäivä lenkille niinku sie. Sulla on ihan tosi hyvät oltavat, usko pois. (senkin suloinen höpönassu DramaQueen)

Nyt vain odotellaan lumien sulamista niin saataisiin Rakalleki tehdä oma koppero! Ei tämä rökälys ainakaan palellu, kun karvaa on ihan joka puolella ja jokapaikassa. Nyt on kuitenkin jo pikkuhiljaa alettu karvaa irroittelemaan. Reisissä pullottaa harmaita herkullisen meheviä pohjavillatupsuja aina silloin tällöin. Hiljaa hyvä tulee.  Luultavasti Rakan lempinimi KARVAMEUHKARI saa nyt taas uuden ulottuvuuden ;)  


Kyllä me pärjätään, älä sie huoli siellä!

No vähän on muhia tarttunu kankkuun. . . .

Niin...? Hei... Todellakin näät ihan omias.
Mie en ainakaa ole sohvalla ikinä ollukkaa...

Rakka se viihtyy enemmin lattialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti